1).Meng de bloem met de peper en het zout en bloem daarmee de vleesbrokjes.
2).Verhit de olijfolie en schroei het gebloemde vlees dicht en geef het aan alle zijden een mooie bruine kleur.
Haal het vlees uit de pan en zet even apart en houd warm.
3).Vervolgens gaan de uien en de knoflook in de pan met olie en we fruiten de uien en knoflook aan tot de uien zacht beginnen te worden.
4).Voeg dan het tomatenconcentraat toe en roer goed door.
5).Dan de bouillon toevoegen en goed doorroeren en de bodem van de pan schoonschrapen met de houten lepel.
6).Dan gaat de azijn er bij en de maple syrup.
7).Breng dit aan de kook en voeg het vlees weer toe
8).Deksel er op en op laag vuur in 2 1/2 uur gaar laten worden.
9).Vlak voor het opdienen de rozijnen er door roeren en daarna de pijnboompitjes.
10).Op het bord pas de peterselie en/of de munt er over strooien. (of koriander blad)
Geef er rijst bij of aardappelpurée en als groente een mix van worteltjes en doperwtjes.
Schenk hierbij een lichte rode wijn of een rosé, maar niet te droog.
Recept
« Terug naar recepten
Zoet-Zure Stoofpot met Varkensschouder
PT180M
Zoet-Zure Stoofpot met Varkensschouder
Het ziet er lastig uit, maar in werkelijkheid is het vrij eenvoudig te bereiden met enig geduld.
In plaats van varkensschouder kun je ook kiezen voor lamsvlees en rundervlees.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoet-Zure Stoofpot met Varkensschouder te bereiden
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Jan A van der Hoeden zegt:
Jan A.