Recept
« Terug naar recepten
Zoete aardappelkoekjes
PT45M
Zoete aardappelkoekjes
Een heerlijk zoete aardappelkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Esther's homepage
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete aardappelkoekjes te bereiden
Klop de boter zacht met de suiker tot er een lichtgekleurde massa ontstaat.
Roer het ei, de honing, de geraspte citroenschil en de zoete aardappelen erdoor.
Voeg het bloemmengsel met het zout en bakpoeder toe en blijf roeren tot er een zacht deeg ontstaat.
Schep hoopjes van het deeg op een ingevette bakplaat en prik een paar gaatjes in elk koekje met een houten prikker.
Bak de koekjes circa 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 ºC) tot ze goudbruin zijn en laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat en vervolgens op een taartrooster afkoelen.
Roer het ei, de honing, de geraspte citroenschil en de zoete aardappelen erdoor.
Voeg het bloemmengsel met het zout en bakpoeder toe en blijf roeren tot er een zacht deeg ontstaat.
Schep hoopjes van het deeg op een ingevette bakplaat en prik een paar gaatjes in elk koekje met een houten prikker.
Bak de koekjes circa 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 ºC) tot ze goudbruin zijn en laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat en vervolgens op een taartrooster afkoelen.