KookJij

Zoete aardappelsoep met spekjes

Een heerlijk zoete aardappelsoep met spekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Flair
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoete aardappelsoep met spekjes te bereiden

Doe het gesnipperde sjalotje met wat olijfolie in een pan.
Voeg de takjes rozemarijn en de spekjes toe en bak die aan.
Doe de geschilde en in blokjes gesneden aardappels, het water en het bouillonblokje erbij.
Kook alles zo’n 20 minuten en doe de soep daarna in een blender.
Voeg eventueel wat water toe voor de gewenste dikte. Maak af met een scheutje room.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
apu,
Zou ik niet doen, gewoon even uitbakken en dan later bij de soep doen.
m.v.g. Bert :);)
apu

apu zegt:
Gaan de spekblokjes mee in de blender?