Recept
« Terug naar recepten
Zoete aardappelsoep met spekjes
PT35M
Zoete aardappelsoep met spekjes
Een heerlijk zoete aardappelsoep met spekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Flair
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete aardappelsoep met spekjes te bereiden
Doe het gesnipperde sjalotje met wat olijfolie in een pan.
Voeg de takjes rozemarijn en de spekjes toe en bak die aan.
Doe de geschilde en in blokjes gesneden aardappels, het water en het bouillonblokje erbij.
Kook alles zo’n 20 minuten en doe de soep daarna in een blender.
Voeg eventueel wat water toe voor de gewenste dikte. Maak af met een scheutje room.
Voeg de takjes rozemarijn en de spekjes toe en bak die aan.
Doe de geschilde en in blokjes gesneden aardappels, het water en het bouillonblokje erbij.
Kook alles zo’n 20 minuten en doe de soep daarna in een blender.
Voeg eventueel wat water toe voor de gewenste dikte. Maak af met een scheutje room.
bertal zegt:
Zou ik niet doen, gewoon even uitbakken en dan later bij de soep doen.
m.v.g. Bert :);)