Recept
« Terug naar recepten
Zoete aardappelsoep met truffel
PT30M
Zoete aardappelsoep met truffel
Een heerlijk zoete aardappelsoep met truffel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete aardappelsoep met truffel te bereiden
Fruit de uitjes in de olie tot ze zacht zijn.
Voeg dan de zoete aardappelen en fond/bouillon toe en breng eventueel alles op smaak met wat peper & zout.
Breng het geheel al roerend aan de kook en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan tot de aardappelen gaar zijn.
Schenk de room erbij en pureer de soep met een staafmixer.
Roer tot slot de truffel erdoor.
Voeg dan de zoete aardappelen en fond/bouillon toe en breng eventueel alles op smaak met wat peper & zout.
Breng het geheel al roerend aan de kook en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan tot de aardappelen gaar zijn.
Schenk de room erbij en pureer de soep met een staafmixer.
Roer tot slot de truffel erdoor.