Recept
« Terug naar recepten
Zoetzure vissoep
PT50M
Zoetzure vissoep
Een heerlijk zoetzure vissoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaiskookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoetzure vissoep te bereiden
Zet de koppen en de graten in een pan ruim onder water,en voeg de tamarinde eraan toe.Breng het water aan de kook en laat de bouillon 10 minuten trekken.Maak de groenten schoon.Snijd de wortel in schijfjes.Snijd de paksoi en ui fijn.Zeef de bouillon boven een andere pan en breng hem weer aan de kook.Voeg de wortel,paksoi,ui en taugé toe en laat de soep 8 minuten koken.Snijd de spaanse peper overlangs doormidden,verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn.Laat de peper even meetrekken in de soep.Snijd de vis in dikke plakken en voeg deze aan de soep toe.Laat de soep nog 5 minuten koken tot de vis gaar is.Breng de soep op smaak met de vissaus en zout en peper.Schep de soep in 6 kommen en garneer met de munt en koriander.