Recept
« Terug naar recepten
Zoetzuur varkensvlees
PT45M
Zoetzuur varkensvlees
Heerlijke Zoetzuur varkensvlees
Recept van:
Bobby
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoetzuur varkensvlees te bereiden
1. Zeef voor het beslag de bloem, maizena en het bakpoeder boven een kom. Voeg de olie toe en zoveel water als nodig is om een soepel beslag te maken (ongeveer 1,75 dl). Verhit in een wok de olie tot hij bijna rookt. Haal de stukjes vlees door het beslag en bak ze in porties gaar. Laat het vlees afkoelen. Giet alle olie, op 1 theelepel na, uit de wok en zet de wak weer op het vuur. Roerbak de ui, de paprika, de stukjes ananas, de wortel en de bamboespruiten 1 a 2 minuten. Haal de groente uit de wok en zet ze apart.
2. Meng alle ingredienten voor de saus en breng het mengsel in de wok aan de kook. Blijf roeren tot de saus dik en helder is. Voeg na 1 minuut het vlees en de groenten toe en verwarm ze 1 a 2 minuten. Schep het mengsel op een schotel en serveer.
2. Meng alle ingredienten voor de saus en breng het mengsel in de wok aan de kook. Blijf roeren tot de saus dik en helder is. Voeg na 1 minuut het vlees en de groenten toe en verwarm ze 1 a 2 minuten. Schep het mengsel op een schotel en serveer.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Chinees zegt:
bobby zegt:
Maartje zegt: