Recept
« Terug naar recepten
Zomerse Penne
PT45M
Zomerse Penne
Een heerlijk zomerse penne recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerse Penne te bereiden
verwarm de oven voor op 200C.Kook de pasta volgens de verpakking in water met zout en wat olijfolie.Giet de pasta af en laat deze koud worden.Was de tomaten en snijd ze in vieren.Pluk de blaadjes van de basilicum en was ze.Verhit de olijfolie in een pan voeg de tomaten toe en pers de knoflook erboven uit.Zet het vuur lager en schenk de koffieroom bij de tomaten en voeg de basilicumblaadjes,rode wijnazijn en de nootmuskaat toe (niet laten koken anders begint het te schiften).Schaaf flinters van de kaas,schep de helft door de saus en breng deze op smaak met peper en zout.Vet een ovenschaal in met olijfolie en verdeel de pasta en de saus erover.Zorg dat de pasta onder de saus ligt anders wordt deze hard in de oven.Snijd het brood in stukjes en laat ze goudbruin en krokant worden in de oven.Snijd de mozzarella in plakken en verdeel ze over de pastamengsel.Strooi daarna de broodkruimels erover en besprenkel dit met olijfolie.Zet de schaal 25 min.midden in de oven totdat de korst goudbruin is geworden.Bestrooi het gerecht met de rest van de kaas.Garneer met blaadjes basilicum.