Recept
« Terug naar recepten
Zuiderse gehaktballetjes
PT20M
Zuiderse gehaktballetjes
Een heerlijk zuiderse gehaktballetjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle lekker.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuiderse gehaktballetjes te bereiden
Snijd de rode paprika in stukjes.
Snijd 100 gram van de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
Hak de peterselie fijn.
Rasp de Parmezaan.
Verhit de passata, doe er 50 gram zongedroogde tomaatjes bij en breng op smaak met cayennepeper en zout. Laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje .
Stoof de stukjes paprika en tomaatjes kort in wat olijfolie.
Kook de tagliatelle volgens voorschrift.
Neem het gemengd gehakt. Meng er de stukjes paprika en zongedroogde tomaatjes onder.
Breng op smaak met de chilipoeder, rozemarijn, gehakte peterselie en de gemalen Parmezaan. Doe alles in de keukenrobot (met de kneedhaken in plaats van messen).
Rol balletjes van het gehakt en bak ze krokant in wat olijfolie. Mix de saus. Serveer de balletjes met tagliatelle en de tomatensaus en werk af met een takje verse rozemarijn.
Snijd 100 gram van de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
Hak de peterselie fijn.
Rasp de Parmezaan.
Verhit de passata, doe er 50 gram zongedroogde tomaatjes bij en breng op smaak met cayennepeper en zout. Laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje .
Stoof de stukjes paprika en tomaatjes kort in wat olijfolie.
Kook de tagliatelle volgens voorschrift.
Neem het gemengd gehakt. Meng er de stukjes paprika en zongedroogde tomaatjes onder.
Breng op smaak met de chilipoeder, rozemarijn, gehakte peterselie en de gemalen Parmezaan. Doe alles in de keukenrobot (met de kneedhaken in plaats van messen).
Rol balletjes van het gehakt en bak ze krokant in wat olijfolie. Mix de saus. Serveer de balletjes met tagliatelle en de tomatensaus en werk af met een takje verse rozemarijn.
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Kwam ik tegen in een tijdschrift en is een grote favoriet bij de kinderen!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
liske zegt:
limelein zegt: