KookJij

Zuiderse gehaktballetjes

Een heerlijk zuiderse gehaktballetjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Libelle lekker.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuiderse gehaktballetjes te bereiden

Snijd de rode paprika in stukjes.
Snijd 100 gram van de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
Hak de peterselie fijn.
Rasp de Parmezaan.
Verhit de passata, doe er 50 gram zongedroogde tomaatjes bij en breng op smaak met cayennepeper en zout. Laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje .
Stoof de stukjes paprika en tomaatjes kort in wat olijfolie.
Kook de tagliatelle volgens voorschrift.
Neem het gemengd gehakt. Meng er de stukjes paprika en zongedroogde tomaatjes onder.
Breng op smaak met de chilipoeder, rozemarijn, gehakte peterselie en de gemalen Parmezaan. Doe alles in de keukenrobot (met de kneedhaken in plaats van messen).

Rol balletjes van het gehakt en bak ze krokant in wat olijfolie. Mix de saus. Serveer de balletjes met tagliatelle en de tomatensaus en werk af met een takje verse rozemarijn.

Mijn kookverhaal (Liske Stienen)

Kwam ik tegen in een tijdschrift en is een grote favoriet bij de kinderen!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

limelein

limelein zegt:
Bedankt:):)
liske

liske zegt:
Hallo Limelein, Passata di pomodoro is een soort tomatenpuree, of gezeefde tomaten. Je kan het zelf maken door tomaten te ontvellen en ontpitten en te zeven. Maar je kan het ook kant en klaar kopen in de supermarkt.
limelein

limelein zegt:
Wat is passata?