Recept
« Terug naar recepten
Zuiderzeeballade
PT30M
Zuiderzeeballade
Een heerlijk zuiderzeeballade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vis en vis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuiderzeeballade te bereiden
Snipper de sjalotjes en pers de knoflook. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de knoflook en de sjalotjes. Snijd de beide vissoorten in stukjes en fruit deze even mee. Snijd de tomaten in stukken en voeg deze toe. Controleer na tien minuten koken of de vis onderstaat (de tomaten zijn dan stukgekookt) en voeg indien nodig water toe. Laat dit alles nog een kwartier koken en pureer in de blender tot een dikke soep ontstaat. Druk deze eventueel door een zeef. Breng op smaak met zout, peper en het citroensap. Rooster de sneetjes brood. Leg ze midden in een diep bord en leg een schijfje citroen erop. Giet de soep rondom en bestrooi met de peterselie.