Recept
« Terug naar recepten
Zult van vis
PT35M
Zult van vis
Een heerlijk zult van vis recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zult van vis te bereiden
Succestip:
Wordt de bouillon niet helemaal helder, schep dan het eiwit eraf en laat het afkoelen. Voeg daarna een paar druppels azijn of citroensap aan de bouillon toe en breng de bouillon al roerende weer aan de kook. Zeef daarna de bouillon door een doek.
Breng de visbouillon aan de kook en laat hierin de zalm- en kabeljauwfilet in ca. 8 minuten op een laag vuur garen. Laat de filets afkoelen in de bouillon.
Haal vervolgens de filets uit de bouillon en breek de vis in stukjes. Giet de bouillon via een zeef in een schone pan. Klop de eiwitten door de bouillon heen en breng het al roerende weer aan de kook.
Voeg tegelijkertijd de uitgeknepen gelatineblaadjes aan de bouillon toe. Het eiwit zal nu gaan stollen en de bouillon zal glashelder worden. Zeef de bouillon door een fijne doek en laat het vervolgens afkoelen. Meng in de tussentijd de visstukjes met de kappertjes, paprika, kruiden en een gehakt ei. Schep dit mengsel in een glazen cakevorm.
Giet de inmiddels afgekoelde bouillon voorzichtig bij het vismengsel en laat het geheel ca. 2 uur opstijven in de koelkast. Haal de zult voor het opdienen uit de vorm en snijd het met een warm en scherp mes in stukken.
Leg de zult op bordjes en garneer het met verse kruiden.
Wordt de bouillon niet helemaal helder, schep dan het eiwit eraf en laat het afkoelen. Voeg daarna een paar druppels azijn of citroensap aan de bouillon toe en breng de bouillon al roerende weer aan de kook. Zeef daarna de bouillon door een doek.
Breng de visbouillon aan de kook en laat hierin de zalm- en kabeljauwfilet in ca. 8 minuten op een laag vuur garen. Laat de filets afkoelen in de bouillon.
Haal vervolgens de filets uit de bouillon en breek de vis in stukjes. Giet de bouillon via een zeef in een schone pan. Klop de eiwitten door de bouillon heen en breng het al roerende weer aan de kook.
Voeg tegelijkertijd de uitgeknepen gelatineblaadjes aan de bouillon toe. Het eiwit zal nu gaan stollen en de bouillon zal glashelder worden. Zeef de bouillon door een fijne doek en laat het vervolgens afkoelen. Meng in de tussentijd de visstukjes met de kappertjes, paprika, kruiden en een gehakt ei. Schep dit mengsel in een glazen cakevorm.
Giet de inmiddels afgekoelde bouillon voorzichtig bij het vismengsel en laat het geheel ca. 2 uur opstijven in de koelkast. Haal de zult voor het opdienen uit de vorm en snijd het met een warm en scherp mes in stukken.
Leg de zult op bordjes en garneer het met verse kruiden.
bobbeltje zegt: