Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool bitterballetjes
PT40M
Zuurkool bitterballetjes
Een heerlijk zuurkool bitterballetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool bitterballetjes te bereiden
De ui en de knoflook lichtbruin fruiten.
Ham en cornedbeef toevoegen en alles goed mengen.
Bloem erover strooien en het geheel bruin bakken.
1 ei, zuurkookl, worchestershiresaus, peterselie en bouillon mengen en op matig vuur roerend dik laten worden.
Naar smaak peper en zout toevoegen.
Dit mengen met het vleesmengsel en af laten koelen.
Van het zuurkoolvleesmengsel bolletjes draaien ter grootte van een walnoot.
De overige eieren loskloppen.
Om te paneren een schaaltje met bloem, een schaaltje met de 2 geklopte eieren en een schaaltje met het paneermeel klaarzetten.
De bolletjes hierin beurtelings wentelen.
In frituurvet van 175 graden C. de balletjes mooi bruin bakken.
Op keukenpapier laten uitlekken en warm serveren.
Ham en cornedbeef toevoegen en alles goed mengen.
Bloem erover strooien en het geheel bruin bakken.
1 ei, zuurkookl, worchestershiresaus, peterselie en bouillon mengen en op matig vuur roerend dik laten worden.
Naar smaak peper en zout toevoegen.
Dit mengen met het vleesmengsel en af laten koelen.
Van het zuurkoolvleesmengsel bolletjes draaien ter grootte van een walnoot.
De overige eieren loskloppen.
Om te paneren een schaaltje met bloem, een schaaltje met de 2 geklopte eieren en een schaaltje met het paneermeel klaarzetten.
De bolletjes hierin beurtelings wentelen.
In frituurvet van 175 graden C. de balletjes mooi bruin bakken.
Op keukenpapier laten uitlekken en warm serveren.