KookJij

Zuurkool in de Römertopf

Een heerlijk zuurkool in de römertopf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen fantasie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkool in de Römertopf te bereiden

Zuurkool onderin de pot, schijfjes appel, ananas en rozijnen erop.
Rookworst in schijfjes erop, dunne schijfjes aardappelen daarop met aardappelkruiden. Deksel erop en in de koude oven plaatsen.
2 Uur op 225°C onderin de oven laten garen.

Mijn kookverhaal (riet vloemans)

Geen vocht toevoegen, want er ontstaat vocht door het bijzondere kookproces.
Appelcompote er bij serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

adri louws

adri louws zegt:
:):)
 maria11

maria11 zegt:
Volgorde KAN zijn :
knoflook-ui-fruit-honing;):p:)
maria11

maria11 zegt:
De honing gaat op de zuurkool en daarop de ui.
;):p:?:(:o
Piet

Piet zegt:
Wat doe je met de ui, de knoflook en de honing??
Doris

Doris zegt:
Dat ga ik proberen, lijkt me lekker.:);):(
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Had de vorige versie, toen ook met veenbessen, gemaakt in januari toen een vriendin kwam eten. Zij ging ook haar Römertopf weer uit de schuur halen. Kleine aanvulling: er moet nog wel een kom jus bij voor de aardappels vind ik. Maar inderdaad heb je de volle smaak van de zuurkool op deze wijze.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo riet , zo te lezen een apart fantasietje hou ik in mijn gedachten .Groetjes van ons 3 :);):p
maria11

maria11 zegt:
Sorry , te laat realiseerde ik me dat dit recept bijna een kopie is van kort geleden ,mijn korte termijngeheugen speelt me parten , maar het blijft wél erg lekker !!!;):p:?