Recept
« Terug naar recepten
Zuurkoolcake
PT70M
Zuurkoolcake
Een heerlijk zuurkoolcake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkoolcake te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Smelt de roomboter zachtjes zonder dat deze heet wordt.
Klop er met de garde achtereenvolgens de suiker en de 3 eierdooiers door.
Zeef de bloem en meng deze met het bakpoeder onder het botersuikermengsel.
Klop de 3 eiwitten zeer stijf en spatel deze door het deeg.
Maak de zuurkool zo droog mogelijk en snipper deze zeer fijn.
Meng de snippers onder het deeg.
Schil de appel en verwijder het klokhuis.
Snij de appel in dunne plakjes.
Vet een deegvorm in met boter of bekleedt hem met bakpapier.
Leg wat appelsschijfjes op de bodem en doe het deeg erover.
Garneer de bovenkant met een laagje appelschijfjes.
Zet de cake in de oven en bak hem gaar in 50 min.
Smelt de roomboter zachtjes zonder dat deze heet wordt.
Klop er met de garde achtereenvolgens de suiker en de 3 eierdooiers door.
Zeef de bloem en meng deze met het bakpoeder onder het botersuikermengsel.
Klop de 3 eiwitten zeer stijf en spatel deze door het deeg.
Maak de zuurkool zo droog mogelijk en snipper deze zeer fijn.
Meng de snippers onder het deeg.
Schil de appel en verwijder het klokhuis.
Snij de appel in dunne plakjes.
Vet een deegvorm in met boter of bekleedt hem met bakpapier.
Leg wat appelsschijfjes op de bodem en doe het deeg erover.
Garneer de bovenkant met een laagje appelschijfjes.
Zet de cake in de oven en bak hem gaar in 50 min.