KookJij

Zuurkoolcake

Een heerlijk zuurkoolcake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkoolcake te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Smelt de roomboter zachtjes zonder dat deze heet wordt.
Klop er met de garde achtereenvolgens de suiker en de 3 eierdooiers door.
Zeef de bloem en meng deze met het bakpoeder onder het botersuikermengsel.
Klop de 3 eiwitten zeer stijf en spatel deze door het deeg.
Maak de zuurkool zo droog mogelijk en snipper deze zeer fijn.
Meng de snippers onder het deeg.
Schil de appel en verwijder het klokhuis.
Snij de appel in dunne plakjes.
Vet een deegvorm in met boter of bekleedt hem met bakpapier.
Leg wat appelsschijfjes op de bodem en doe het deeg erover.
Garneer de bovenkant met een laagje appelschijfjes.
Zet de cake in de oven en bak hem gaar in 50 min.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst