Recept
« Terug naar recepten
Zuurkoolroomsoep met gerookte paling
PT60M
Zuurkoolroomsoep met gerookte paling
Een heerlijk zuurkoolroomsoep met gerookte paling recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lekker Limburgs koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkoolroomsoep met gerookte paling te bereiden
Begin met de soepborden of soepkommen goed voor te verwarmen
Fruit in het ganzenvet de sjalotjes glazig.
Niet te bruin laten worden.
De helft van de palingfilet in schuine reepjes snijden en opzij leggen.
Maak 4 porties reepjes van elk 3 stuks.
Het restant van de reepjes fijnsnijden.
Maak de zuurkool met een vork los en doe deze met 8 dl water in een pan.
Voeg de gefruite sjalotjes, de uitgeperste knoflooktenen, het restant paling, het Spaanse pepertje en de bouillontabletten toe.
Breng alles aan de kook en laat het 45 min. zachtjes koken.
Doe na 40 min. het glas citroenjenever erbij.
Neem de soep van de hittebron en pureer deze met een foodprocessor gedurende 1 min.
Indien U geen foodprocessor heeft de soep gedurende 4 min. pureren met een staafmixer.
De soep zeven door een fijne keukenzeef.
Opnieuw aan de kook brengen en de room toevoegen.
Goed doorroeren.
Enkele eetlepels van de soep in een apart kommetje doen en de eierdooiers hierin loskloppen.
LET OP!
Er mag geen eiwit inzitten.
De soep van de hittebron afnemen.
Het losgeklopte eigeel er doorheen mengen.
Een klontje roomboter eronder spatelen met een houten keukenlepel totdat de boter is opgelost.
Niet meer koken, want dan gaat het ei schiften.
Schep de soep op de voorverwarmde borden of in voorverwarmde kommen.
Leg er per bord of kom 3 reepjes paling op en strooi er een beetje gehakte peterselie over.
Heet opdienen!
Fruit in het ganzenvet de sjalotjes glazig.
Niet te bruin laten worden.
De helft van de palingfilet in schuine reepjes snijden en opzij leggen.
Maak 4 porties reepjes van elk 3 stuks.
Het restant van de reepjes fijnsnijden.
Maak de zuurkool met een vork los en doe deze met 8 dl water in een pan.
Voeg de gefruite sjalotjes, de uitgeperste knoflooktenen, het restant paling, het Spaanse pepertje en de bouillontabletten toe.
Breng alles aan de kook en laat het 45 min. zachtjes koken.
Doe na 40 min. het glas citroenjenever erbij.
Neem de soep van de hittebron en pureer deze met een foodprocessor gedurende 1 min.
Indien U geen foodprocessor heeft de soep gedurende 4 min. pureren met een staafmixer.
De soep zeven door een fijne keukenzeef.
Opnieuw aan de kook brengen en de room toevoegen.
Goed doorroeren.
Enkele eetlepels van de soep in een apart kommetje doen en de eierdooiers hierin loskloppen.
LET OP!
Er mag geen eiwit inzitten.
De soep van de hittebron afnemen.
Het losgeklopte eigeel er doorheen mengen.
Een klontje roomboter eronder spatelen met een houten keukenlepel totdat de boter is opgelost.
Niet meer koken, want dan gaat het ei schiften.
Schep de soep op de voorverwarmde borden of in voorverwarmde kommen.
Leg er per bord of kom 3 reepjes paling op en strooi er een beetje gehakte peterselie over.
Heet opdienen!