Recept
« Terug naar recepten
Zuurkoolschotel
PT50M
Zuurkoolschotel
Een heerlijk zuurkoolschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Houben
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
577 kCal energie
28 Gram eiwit
13 Gram vet
73 Gram koolhydraten
28 Gram eiwit
13 Gram vet
73 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
NMI
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkoolschotel te bereiden
Schil de aardappelen, en snij ze in stukjes en kook ze in weinig water met beetje zout gaar.
Maak de ui schoon en snijd deze klein. Fruit de ui in de margarine glazig. Snij in de tussentijd de appel in kleine blokjes.
Voeg de zuurkool en de appel aan de ui toe; vervolgens het laurierblad en de wijn.
Laat dit 15 minuten stoven.
Verwarm de oven voor op 200 gr. Celcius.
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper, zout, en nootmuskaat een puree.
Snij de Casselerib in kleine blokjes en doe de zuurkool even afgieten zodat het vocht weg is en haal het laurierblad weg.
Doe dan de zuurkool in een ovenschaal en schik hierover de casselerib-blokjes, dek het geheel af met de puree.
Zet vervolgens de schotel in de voorverwarmde oven en laat deze in 30 minuten door en door heet worden en lichtbruin kleuren.
Eet smakelijk!!
Maak de ui schoon en snijd deze klein. Fruit de ui in de margarine glazig. Snij in de tussentijd de appel in kleine blokjes.
Voeg de zuurkool en de appel aan de ui toe; vervolgens het laurierblad en de wijn.
Laat dit 15 minuten stoven.
Verwarm de oven voor op 200 gr. Celcius.
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper, zout, en nootmuskaat een puree.
Snij de Casselerib in kleine blokjes en doe de zuurkool even afgieten zodat het vocht weg is en haal het laurierblad weg.
Doe dan de zuurkool in een ovenschaal en schik hierover de casselerib-blokjes, dek het geheel af met de puree.
Zet vervolgens de schotel in de voorverwarmde oven en laat deze in 30 minuten door en door heet worden en lichtbruin kleuren.
Eet smakelijk!!