KookJij

Zwiebelkuchen

Een heerlijk zwiebelkuchen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: duitsland-reisgids.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zwiebelkuchen te bereiden

De gist in de lauwe melk brokkelen en verroeren met een beetje suiker en meel. De deegmassa ca. 10 minuten afgedekt op een warme plek laten rijzen.



De deegmassa, de rest van het meel, zout, margarine en het ei in een mengkom doen en goed kneden, totdat het deeg loslaat.



Het deeg ca. 20 minuten op een warme plek laten rijzen.



Oven voorverwarmen op 220°C. De uien snijden en in ringen snijden. Uien met de spekblokjes licht aanbakken. Op smaak brengen met peper, komijn en nootmuskaat.



Een (rond) bakblik dun met margarine invetten. Het deeg uitrollen en op het bakblik leggen. Maak een kleine rand. Het uien-spekmengsel op het deeg verdelen.



De eieren met de zure room vermengen en op het uien-spekmengsel gieten.



De Zwiebelkuchen in de oven in ca. 40 minuten goudbruin bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
@monique, kan zeker niet slecht zijn;) Groetjes, Erwin.
fijnproever

fijnproever zegt:
Idd. Erik wordt hier bloem voor gebruikt;) Groetjes, Erwin.
Annette lens

Annette lens zegt:
Tja, zal geen stuifmeel zijn...
Erik

Erik zegt:
Wat voor meel wordt er bedoeld ? Bloem ?
apu

apu zegt:
Lijkt me heerlijk,beetje kaas erover laten gratineren...hmmmm:p;):)