Recept
« Terug naar recepten
Zwiebelkuchen
PT90M
Zwiebelkuchen
Een heerlijk zwiebelkuchen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
duitsland-reisgids.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zwiebelkuchen te bereiden
De gist in de lauwe melk brokkelen en verroeren met een beetje suiker en meel. De deegmassa ca. 10 minuten afgedekt op een warme plek laten rijzen.
De deegmassa, de rest van het meel, zout, margarine en het ei in een mengkom doen en goed kneden, totdat het deeg loslaat.
Het deeg ca. 20 minuten op een warme plek laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 220°C. De uien snijden en in ringen snijden. Uien met de spekblokjes licht aanbakken. Op smaak brengen met peper, komijn en nootmuskaat.
Een (rond) bakblik dun met margarine invetten. Het deeg uitrollen en op het bakblik leggen. Maak een kleine rand. Het uien-spekmengsel op het deeg verdelen.
De eieren met de zure room vermengen en op het uien-spekmengsel gieten.
De Zwiebelkuchen in de oven in ca. 40 minuten goudbruin bakken.
De deegmassa, de rest van het meel, zout, margarine en het ei in een mengkom doen en goed kneden, totdat het deeg loslaat.
Het deeg ca. 20 minuten op een warme plek laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 220°C. De uien snijden en in ringen snijden. Uien met de spekblokjes licht aanbakken. Op smaak brengen met peper, komijn en nootmuskaat.
Een (rond) bakblik dun met margarine invetten. Het deeg uitrollen en op het bakblik leggen. Maak een kleine rand. Het uien-spekmengsel op het deeg verdelen.
De eieren met de zure room vermengen en op het uien-spekmengsel gieten.
De Zwiebelkuchen in de oven in ca. 40 minuten goudbruin bakken.
fijnproever zegt: