Recept
« Terug naar recepten
Zwitserse ovenschotel
PT60M
Zwitserse ovenschotel
Een heerlijk zwitserse ovenschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Zwitserland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zwitserse ovenschotel te bereiden
Verhit olie of boter, fruit uien en knoflook, dan het vlees erbij, meefruiten en dan de champignons en de in blokjes gesneden appels.
Nog enkele minuten laten fruiten. Giet er dan de wijn bij, laten pruttelen.
Maak de bloem aan met de melk en voeg die er roerend aan toe. Breng op smaak met peper, zout en/of bouillon, druiven en peterselie erbij. Goed afgedekt zo’n 45 minuten zachtjes laten stoven.
Controleren of het niet te droog wordt, dan wijn en/of melk erbij doen.
Maak ondertussen aardappelpuree.
Breng vleesmengsel over in vuurvaste schaal, strijk de aardappelpuree erover uit, geraspte kaas erover met hier en daar klontje boter, zet onder de grill, of alleen bovenwarmte tot er een mooi bruin korstje op is gekomen.
Nog enkele minuten laten fruiten. Giet er dan de wijn bij, laten pruttelen.
Maak de bloem aan met de melk en voeg die er roerend aan toe. Breng op smaak met peper, zout en/of bouillon, druiven en peterselie erbij. Goed afgedekt zo’n 45 minuten zachtjes laten stoven.
Controleren of het niet te droog wordt, dan wijn en/of melk erbij doen.
Maak ondertussen aardappelpuree.
Breng vleesmengsel over in vuurvaste schaal, strijk de aardappelpuree erover uit, geraspte kaas erover met hier en daar klontje boter, zet onder de grill, of alleen bovenwarmte tot er een mooi bruin korstje op is gekomen.
ursi zegt: