KookJij

Zwitserse ovenschotel

Een heerlijk zwitserse ovenschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zwitserland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zwitserse ovenschotel te bereiden

Verhit olie of boter, fruit uien en knoflook, dan het vlees erbij, meefruiten en dan de champignons en de in blokjes gesneden appels.
Nog enkele minuten laten fruiten. Giet er dan de wijn bij, laten pruttelen.
Maak de bloem aan met de melk en voeg die er roerend aan toe. Breng op smaak met peper, zout en/of bouillon, druiven en peterselie erbij. Goed afgedekt zo’n 45 minuten zachtjes laten stoven.
Controleren of het niet te droog wordt, dan wijn en/of melk erbij doen.
Maak ondertussen aardappelpuree.
Breng vleesmengsel over in vuurvaste schaal, strijk de aardappelpuree erover uit, geraspte kaas erover met hier en daar klontje boter, zet onder de grill, of alleen bovenwarmte tot er een mooi bruin korstje op is gekomen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ursi

ursi zegt:
Grappig, ik ben Zwitserse, maar ik ken dit recept niet.
aardbol

aardbol zegt:
Heb hem uitgeprint en ga hem zeker maken.