Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-bruschetta
PT20M
Aardappel-bruschetta
Een heerlijk aardappel-bruschetta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-bruschetta te bereiden
Warm de oven voor op 180oC.
Boen de aardappels schoon en snij ze in schijven (± 3/4 cm dik).
Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook en de aardappelschijven toe en bak deze in ± 8 minuten aan weerszijden gaar en goudbruin.
Leg de plakjes aardappel op een met bakpapier bekleedde bakplaat (knoflook wordt verder niet gebruikt).
Snijd de mozzarella en de kerstomaat in plakjes. Beleg de aardappelschijven met plakjes tomaat en een plakje mozzarella. Bestrooi met zout en peper.
Bak de bruschetta's in de voorverwarmde oven in ± 8 minuten af.
Garneer met een blaadje basilicum
Boen de aardappels schoon en snij ze in schijven (± 3/4 cm dik).
Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook en de aardappelschijven toe en bak deze in ± 8 minuten aan weerszijden gaar en goudbruin.
Leg de plakjes aardappel op een met bakpapier bekleedde bakplaat (knoflook wordt verder niet gebruikt).
Snijd de mozzarella en de kerstomaat in plakjes. Beleg de aardappelschijven met plakjes tomaat en een plakje mozzarella. Bestrooi met zout en peper.
Bak de bruschetta's in de voorverwarmde oven in ± 8 minuten af.
Garneer met een blaadje basilicum
dorothy zegt: