KookJij

Aardappel-bruschetta

Een heerlijk aardappel-bruschetta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel-bruschetta te bereiden

Warm de oven voor op 180oC.
Boen de aardappels schoon en snij ze in schijven (± 3/4 cm dik).
Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook en de aardappelschijven toe en bak deze in ± 8 minuten aan weerszijden gaar en goudbruin.
Leg de plakjes aardappel op een met bakpapier bekleedde bakplaat (knoflook wordt verder niet gebruikt).
Snijd de mozzarella en de kerstomaat in plakjes. Beleg de aardappelschijven met plakjes tomaat en een plakje mozzarella. Bestrooi met zout en peper.
Bak de bruschetta's in de voorverwarmde oven in ± 8 minuten af.
Garneer met een blaadje basilicum

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

dorothy

dorothy zegt:
veel succes;)
mjieke

mjieke zegt:
dit ziet er heel lekker uit ga het eens proberen
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Doortje, Dit recept is bij ons een groot succes.Ik heb geen basilicum gebruikt maar op de kaas heb ik uien gebruikt fijn gehakt en mee laten bakken heerlijk, gauw klaar en met gemengde salade gegeten.Groetjes:p:p:p
atijdemanmilani

atijdemanmilani zegt:
lijkt me heerlijk en snel gemaakt, dank je wel.:D
koekaratchee

koekaratchee zegt:
zeer aantrekkelijk om eens uit te proberen: er zijn groenten in, ziet er lekker uit en snel klaar...