Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-peterseliesterren
PT35M
Aardappel-peterseliesterren
Een heerlijk aardappel-peterseliesterren recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Aardappel-peterseliesterren te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappels beetgaar in water met zout. Giet ze af en laat ze op een laag vuur in de dichte pan even droog stomen. Stamp ze fijn met de boter, peterselie, zout en peper. Bestuif het aanrecht met wat bloem. Beleg een bakplaat met een licht ingevet vel bakpapier. Neem de puree uit de pan en druk deze uit op het aanrecht tot een dikte van circa 2 centimeter. Steek met een vorm sterren uit. Gebruik een dunne spatel of een pannenkoekmes om ze op het bakpapier te leggen. Bak de sterren 20 a 25 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin is.