Recept
« Terug naar recepten
Aardappelbolletjes
PT95M
Aardappelbolletjes
Een heerlijk aardappelbolletjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Aardappelbolletjes te bereiden
1. Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water. Pureer ze met de olijfolie en 1 ei. Breng op smaak met rozemarijn, en een beetje peper en zout.
2. Verdeel de paté in kleine blokjes of polletjes. Rol rond elk stukje paté een stevig laagje aardappelpuree.
3. Wentel de gevulde aardappelbolletjes eerst door losgeklopt ei, dan door paneermeel. Laat ze op z'n minst 1 uur koud worden in de koelkast;
4. Frituur de aardappelbolletjes in frituurolie van 160°C goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
2. Verdeel de paté in kleine blokjes of polletjes. Rol rond elk stukje paté een stevig laagje aardappelpuree.
3. Wentel de gevulde aardappelbolletjes eerst door losgeklopt ei, dan door paneermeel. Laat ze op z'n minst 1 uur koud worden in de koelkast;
4. Frituur de aardappelbolletjes in frituurolie van 160°C goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lizemie2 zegt:
marcia zegt:
niba snobsnok zegt: