KookJij

Aardappelen in Knoflookroom met Kaas

Een heerlijk aardappelen in knoflookroom met kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 - 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelen in Knoflookroom met Kaas te bereiden

*Zet de oven aan op 150 graden Celsius
*Meng melk met de room en breng langzaam aan de kook met knoflook,foelie,nootmuskaat en een snufje zout.Haal van het vuur af en laat afkoelen.
*Zeef de knoflook eruit en pureer het en doe weer terug in het roommengsel.De foelie mag er uit blijven.
*Roer het ei door de nog enigszins warme room
*Smeer een grote ovenschaal in met 1 eetlepel roomboter
*Leg een laag aardappelschijven lichtjes dakpansgewijs in de schaal en schenk er wat goed doorgeklopte room over en peper goed met zwarte peper uit molen.Strooi dan een eetlepel geraspte Gruyère er over heen.
*Herhaal dit proces tot de aardappels op zijn en maak alles op over de bovenste laag als er nog over is.
*Verdeel de rest van de boter in vlokjes over het oppervlak.
*Zet in de oven en laat het gedurende 1 1/2 - 1 3/4 uur bakken.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Met bv een gerecht van lamsvlees en bloemkool of Brussels lof (witlof).
***
Een koude punt van dit aardappelgerechtje is zo ook lekker

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst