Recept
« Terug naar recepten
Aardappelen met spruitjes
PT40M
Aardappelen met spruitjes
Een heerlijk aardappelen met spruitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookmap
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelen met spruitjes te bereiden
Aardappels opzetten met zoveel water dat ze half onderstaan en laat ze garen.
Spruitjes wassen, opzetten met warm water dat ze net NIET onder staan en 10 min koken. Afgieten en vocht opvangen.
Snijd de ham of worst in vierkantjes.
Aardappels afgieten en overspoelen met koud water.
Snijd ze met de eiersnijder in plakken.
Smelt 45 g boter, roer de bloem erdoor en met kleine scheutjes de melk.
Even laten doorkoken en dan de pan opzij zetten.
Roer de helft v.d.kaas door de saus.
Ovenschaal beboteren met de helft van de resterende boter.
Doe de aardappels in de schaal, zout +noot erover en
leg de blokjes ham / worst erop.
Proef de saus en doe naar smaak nog evt wat Aromat + peper + zout erbij.
Leg de spruitjes in de schaal en giet de saus erover.
Vermeng de rest van de kaas met paneermeel en strooi dat in de schaal.
Smelt de rest van de boter, giet het er overheen.
Schaal in de oven en doorwarmen en tot het een mooi
kleurtje heeft; 20 - 25 min.
Spruitjes wassen, opzetten met warm water dat ze net NIET onder staan en 10 min koken. Afgieten en vocht opvangen.
Snijd de ham of worst in vierkantjes.
Aardappels afgieten en overspoelen met koud water.
Snijd ze met de eiersnijder in plakken.
Smelt 45 g boter, roer de bloem erdoor en met kleine scheutjes de melk.
Even laten doorkoken en dan de pan opzij zetten.
Roer de helft v.d.kaas door de saus.
Ovenschaal beboteren met de helft van de resterende boter.
Doe de aardappels in de schaal, zout +noot erover en
leg de blokjes ham / worst erop.
Proef de saus en doe naar smaak nog evt wat Aromat + peper + zout erbij.
Leg de spruitjes in de schaal en giet de saus erover.
Vermeng de rest van de kaas met paneermeel en strooi dat in de schaal.
Smelt de rest van de boter, giet het er overheen.
Schaal in de oven en doorwarmen en tot het een mooi
kleurtje heeft; 20 - 25 min.
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Een éénpansmaaltijd, wat in het weekend goed van pas kan komen.
Ovenschotel zegt: