Recept
« Terug naar recepten
Aardappelen uit het Midden-Oosten
PT55M
Aardappelen uit het Midden-Oosten
Een heerlijk aardappelen uit het midden-oosten recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
MiddenOosten
Bron:
Dit recept komt uit ‘living’
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelen uit het Midden-Oosten te bereiden
Schil de aardappels, snijd ze in even grote stukken en leg ze in een pan met koud water met zout. Laat ze koken tot ze zacht maar nog wel stevig zijn, omdat ze nog verder gekookt moeten worden. Giet de aardappels af en zet ze opzij.
Bak de ui in de olijfollie tot hij glazig is en voeg de kurkuma en de gemalen koriander toe. Bak tot de kruiden goed geabsorbeerd en opgelost zijn. Voeg de aardappels en het water toe. Voeg zout, peper, een drup Tabasco en de geperste knoflook toe en laat dit alles 7-8 minuten sudderen.
Doe de rozijnen erbij en laat het geheel nog minstens 10 minuten sudderen tot de aardappels zacht zijn, een rijke gouden kleur hebben en de saus is ingedikt. Voeg zo nodig extra water toe. Voeg vlak voor het serveren van dit geurige gerecht de gehakte peterselie en de koriander toe en roer er, eventueel, voorzichtig nog een scheutje olijfolie door.
Tip!
Gebruik de over gebleven aardappels van de vorige dag. Dan is het gerecht snel klaar