Recept
« Terug naar recepten
Aardappelflapjes
PT35M
Aardappelflapjes
Een heerlijk aardappelflapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelflapjes te bereiden
Kook de aardappeltjes gaar en plet ze tot puree. Klop de eieren op en voeg ze samen met de gesnipperde ui, geperste knoflook, peterselie, peper, zout en nootmuskaat bij de puree.
Snij de brickvellen in twee en leg op elke helft een hoopje puree. Vouw de vellen dicht tot een driehoekje. Maak de randjes nat zodat die goed blijven plakken. Frituur de flapjes in hete olie tot ze mooi goudbruin zijn.
Variatietip
Kan je ook maken met spinaziepuree, wortelpuree, kaaspuree
Snij de brickvellen in twee en leg op elke helft een hoopje puree. Vouw de vellen dicht tot een driehoekje. Maak de randjes nat zodat die goed blijven plakken. Frituur de flapjes in hete olie tot ze mooi goudbruin zijn.
Variatietip
Kan je ook maken met spinaziepuree, wortelpuree, kaaspuree
bobbeltje zegt: