Recept
« Terug naar recepten
Aardappelgalettes met gerookte zalm
PT50M
Aardappelgalettes met gerookte zalm
Een heerlijk aardappelgalettes met gerookte zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan de Vries
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
de grote Larousse
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelgalettes met gerookte zalm te bereiden
Bloemkoolmousse:
Bloemkool in ruim kokend water met citroensap en zout ca. 25 min. gaar koken en de bloemkool met de staafmixer of de keukenmachine tot mousse pureren, de olie erdoor kloppen en op smaak brengen met peper , zout en nootmuskaat
Saus:
Crème fraîche, yoghurt, 1 el. zalmeitjes, bieslook door elkaar spatelen, op smaak brengen met peper en zout. Bloemkoolmousse en saus afdekken en in koelkast zetten.
Bereiden:
Bloemkoolmousse en saus op kamertemperatuur laten komen.
Aardappelgalettes: Oven voorverwarmen op 180 °C.
Aardappelschijven op bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 minuten langzaam lichtbruin en krokant bakken, dan omdraaien en nog eens ca. 10 minuten bakken.
Aardappelchips op keukenpapier leggen en licht bestrooien met kerriepoeder (garam masala).
Uit zalmplakken 12 rondjes steken en heel dun bestrijken met de Japanse mierikswortel en de rest van de zalm in dunne reepjes snijden.
Olijfolie door de sla spatelen met wat citroensap en de zalmreepjes mengen met de sla.
Serveren:
Aardappelgalettes in het midden van het bord leggen, daarop een beetje sla, een plakje zalm en een lepeltje bloemkoolmousse en dit alles 2 x herhalen en eindigen met de aardappelchip.
Wat zalmeitjes op bovenste chip leggen.
Garneren met bieslook.
Saus om aardappel-zalmtorentje scheppen.