Recept
« Terug naar recepten
Aardappelgratin (Versie JA)
PT90M
Aardappelgratin (Versie JA)
Een heerlijk aardappelgratin (versie ja) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelgratin (Versie JA) te bereiden
*Zet de oven op 175 - 180 graden Celsius
*Smeer de ovenschaal in met de roomboter
*Verdeel de olie over de bodem van de schaal
*Doe de geklutste eieren,room,uien,knoflook en kruidenmengsel bij elkaar en meng goed.
*Doe hierin de aardappelschijfjes en stort alles in de ovenschaal en leg de aardappelschijfjes een beetje fatsoenlijk
*Bestrooi met de kaas en schuif de schaal in de oven
*Na 50 minuten uit de oven laten afkoelen en laten opstijven
*Snijd punten van de gratin "taart" ,die naderhand weer verwarmd kunnen worden in een oven op 175 graden Celsius in 10 - 15 minuten
*Smeer de ovenschaal in met de roomboter
*Verdeel de olie over de bodem van de schaal
*Doe de geklutste eieren,room,uien,knoflook en kruidenmengsel bij elkaar en meng goed.
*Doe hierin de aardappelschijfjes en stort alles in de ovenschaal en leg de aardappelschijfjes een beetje fatsoenlijk
*Bestrooi met de kaas en schuif de schaal in de oven
*Na 50 minuten uit de oven laten afkoelen en laten opstijven
*Snijd punten van de gratin "taart" ,die naderhand weer verwarmd kunnen worden in een oven op 175 graden Celsius in 10 - 15 minuten
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Aardappelgratin kun je overal bij serveren
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
cisnarf zegt:
Batteram zegt: