Recept
« Terug naar recepten
Aardappelkroketjes met Comté
PT35M
Aardappelkroketjes met Comté
Een heerlijk aardappelkroketjes met comté recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
32
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelkroketjes met Comté te bereiden
1. Schil de aardappelen en snij ze in fijne dobbelsteentjes. Kook ze in 20 minuten gaar en plet ze tot puree. Roer er de geraspte Comté en eidooiers onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2. Strooi bloem op een werkblad, leg er een vierde van de puree op en maak een rol. Snij de rol in kroketjes. Maak op deze manier kroketjes tot alle puree op is. Klop het ei los en rol de kroketjes eerst door het paneermeel. Laat ze 15 minuten drogen.
3. Verhit de frituurolie tot 180°C. Bak de kroketjes goudbruin en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Serveer warm.
2. Strooi bloem op een werkblad, leg er een vierde van de puree op en maak een rol. Snij de rol in kroketjes. Maak op deze manier kroketjes tot alle puree op is. Klop het ei los en rol de kroketjes eerst door het paneermeel. Laat ze 15 minuten drogen.
3. Verhit de frituurolie tot 180°C. Bak de kroketjes goudbruin en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Serveer warm.
mega meike zegt: