KookJij

Aardappellasagne

Een heerlijk aardappellasagne recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle Patatjes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappellasagne te bereiden

1. Schil de aardappelen, spoel ze en dep ze droog. Snij ze in heel fijne plakjes. Kook ze 3 minuten in gezouten water. Giet af en laat ze opdrogen op een schone keukenhanddoek.
2. Blancheer de peultjes of sperzieboontjes 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken.
3. Laat 50g boter smelten in een pannetje. Roer er de bloem door. Leng aan met de melk en breng al roerend aan de kook. Laat 3 minuten zacht doorkoken.
4. Doe, van het vuur af, de verkruimelde pecorino en de grana padano bij de saus. Kruid met peper, nootmuskaat en oregano. Zet weer op het vuur en roer tot de kaas volledig gesmolten is.
5. Vet met de rest van de boter een ovenschaal in. Schik de aardappelen, ham en peuljtes in laagjes in de scchaal. Leg tussen de lagen telkens een beetje saus. Begin en eindig met aardappelen.
6. Schep een laag kaassaus over het gerecht. Zet 40 minuten in een warme oven van 180°C;

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sita.elens

sita.elens zegt:
Mmm lekker
yvonne

yvonne zegt:
Neem i.p.v. grana padano
a.u.b. parmagian reggeano niet uit een zakje maar een stukje, Albert Heijn.
Lygia

Lygia zegt:
Heerrlijk recept. Doe er wat paprika en champion bij. Lekker !
jurgentjee:P

jurgentjee:P zegt:
Wie heeft dit voortreffelijke recept eigenlijk op deze site gezet?:O;)
Paul

Paul zegt:
Ik zal het ook proberen, maar ik wil mijn creativiteit gebruiken bij de ingredienten.:)
Ralph

Ralph zegt:
Ik heb de ham vervangen door spekjes en de peultjes door courgette, champignons, ui en knoflook. Lekker recept!
odette nolmans

odette nolmans zegt:
Lekker.