Recept
« Terug naar recepten
Aardappellasagne
PT70M
Aardappellasagne
Een heerlijk aardappellasagne recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Aardappellasagne te bereiden
1. Schil de aardappelen, spoel ze en dep ze droog. Snij ze in heel fijne plakjes. Kook ze 3 minuten in gezouten water. Giet af en laat ze opdrogen op een schone keukenhanddoek.
2. Blancheer de peultjes of sperzieboontjes 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken.
3. Laat 50g boter smelten in een pannetje. Roer er de bloem door. Leng aan met de melk en breng al roerend aan de kook. Laat 3 minuten zacht doorkoken.
4. Doe, van het vuur af, de verkruimelde pecorino en de grana padano bij de saus. Kruid met peper, nootmuskaat en oregano. Zet weer op het vuur en roer tot de kaas volledig gesmolten is.
5. Vet met de rest van de boter een ovenschaal in. Schik de aardappelen, ham en peuljtes in laagjes in de scchaal. Leg tussen de lagen telkens een beetje saus. Begin en eindig met aardappelen.
6. Schep een laag kaassaus over het gerecht. Zet 40 minuten in een warme oven van 180°C;
2. Blancheer de peultjes of sperzieboontjes 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken.
3. Laat 50g boter smelten in een pannetje. Roer er de bloem door. Leng aan met de melk en breng al roerend aan de kook. Laat 3 minuten zacht doorkoken.
4. Doe, van het vuur af, de verkruimelde pecorino en de grana padano bij de saus. Kruid met peper, nootmuskaat en oregano. Zet weer op het vuur en roer tot de kaas volledig gesmolten is.
5. Vet met de rest van de boter een ovenschaal in. Schik de aardappelen, ham en peuljtes in laagjes in de scchaal. Leg tussen de lagen telkens een beetje saus. Begin en eindig met aardappelen.
6. Schep een laag kaassaus over het gerecht. Zet 40 minuten in een warme oven van 180°C;
sita.elens zegt: