KookJij

Aardappelpuree extra

Een heerlijk aardappelpuree extra recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mijzelf
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelpuree extra te bereiden

- Kook de aardappelen gaar en stamp ze fijn.
- Snij ondertussen de ham in blokjes.
- Snijd ondertussen ook de paprika's in ruitjes en fruit deze tot ze een beetje zacht worden, maar evengoed nog een "bite" hebben. Doe er op 't laatst de knoflook even bij.
- Verwarm de melk.
-Maak nu de puree: meng de gestampte aardappelen met boter, nootmuskaat, peper en zout naar smaak.
- Doe er zoveel melk bij tot je een lekker smeuïge puree hebt.
- Paprika- knoflookmengsel erbij en de ham erbij, goed doorroeren en voilà.

Mijn kookverhaal (Liske Stienen)

Deze puree leent zich uitstekend als topping op ovenschotels of om gewoon te gratineren met bijv. wat geraspte kaas erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

els

els zegt:
Wilde nog wel even zeggen dat ik deze wel ga maken:)
els

els zegt:
Je puree maken met een pureeknijper en dan alles voorzichtig met een vork doorroeren, krijg je een luchtige puree;)
Katja

Katja zegt:
Is ook heel apart met kerriepoeder erbij, deze even meefruiten.
Mie Toe

Mie Toe zegt:
Vanavond maak ik dit, met spekjes erbij in. Smaakt ook goed met kaas?
akse

akse zegt:
Smaakt voortreffelijk.
jose

jose zegt:
lijkt me een erg lekker recept!
Probeer het zeker eens uit, bedankt.;)
Groetjes, Jose.