Recept
« Terug naar recepten
Aardappelpuree extra
PT25M
Aardappelpuree extra
Een heerlijk aardappelpuree extra recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijzelf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelpuree extra te bereiden
- Kook de aardappelen gaar en stamp ze fijn.
- Snij ondertussen de ham in blokjes.
- Snijd ondertussen ook de paprika's in ruitjes en fruit deze tot ze een beetje zacht worden, maar evengoed nog een "bite" hebben. Doe er op 't laatst de knoflook even bij.
- Verwarm de melk.
-Maak nu de puree: meng de gestampte aardappelen met boter, nootmuskaat, peper en zout naar smaak.
- Doe er zoveel melk bij tot je een lekker smeuïge puree hebt.
- Paprika- knoflookmengsel erbij en de ham erbij, goed doorroeren en voilà.
- Snij ondertussen de ham in blokjes.
- Snijd ondertussen ook de paprika's in ruitjes en fruit deze tot ze een beetje zacht worden, maar evengoed nog een "bite" hebben. Doe er op 't laatst de knoflook even bij.
- Verwarm de melk.
-Maak nu de puree: meng de gestampte aardappelen met boter, nootmuskaat, peper en zout naar smaak.
- Doe er zoveel melk bij tot je een lekker smeuïge puree hebt.
- Paprika- knoflookmengsel erbij en de ham erbij, goed doorroeren en voilà.
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Deze puree leent zich uitstekend als topping op ovenschotels of om gewoon te gratineren met bijv. wat geraspte kaas erover.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
els zegt:
els zegt: