KookJij

Aardappelschotel met spinazie

Een heerlijk aardappelschotel met spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Proeven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelschotel met spinazie te bereiden

1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat drogen. Pureer met de melk, het ei en de helft van de boter. Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
2. Spoel de spinazie. Laat ze slinken in het aanhangende water. Doe er de knoflook bij en kruid met peper en zout.
3. Bak de champginons kort op een hevig vuur, in de rest van de boter.
4. Schep de spinazie en de champignons in laagjes in een ovenschaal. Dek af met de puree. Strijk de bovenkant glad.
5. Zet 15 minuten in een hete oven van 175°C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wouros

wouros zegt:
De latijnse naam is: Boesenbergia pandurata, lid van de gemberfamilie. Zie site Food-info.

Gerrie van Rossum
Kookjij
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Als wij spinazie eten (vers óf deelblokjes) gebruik ik altijd een bouillonblokje (bospaddenstoelen) én een temoe koentji; een kruid,die de smaak van de spinazie versterkt.De latijnse naam van dit kruid weet ik niet meer, maar in Indonesia gebruiken wij dat altijd als wij spinazie (bayem) eten.Gebruik er ook een gekookt eitje bij, geen kaas(maar dat is persoonlijk):D
biancie

biancie zegt:
Heb er wat plakjes ei op gelegd na het uit de oven kwam in plaats van het ei erdoor.. in plaats van het ei erdoor wat kaas ertussen. In plaats van de champignons tilapiafilet, (witte vis)
ze hebben zitten smullen ook de kinderen
Syta

Syta zegt:
Wat een héérlijk recept !
Ik heb wilde spinazie gebruikt en als gratineerlaagje, gemalen pizzakaas van Appie Happie !
rangvi

rangvi zegt:
Oh wat lijkt me dat lekker, vooral met wat geraspte kaas erover, of wat gebakken spekblokjes door de spinazie !
Mandy

Mandy zegt:
Ik heb het nu in de oven staan.
Ik heb nog extra ingrediënten toegevoegd:
- Ui
- Gehakt
- Feta kaas
- Bovenop de puree, paneermeel voor een lekker korstje!
:p
frans

frans zegt:
Vandaag gemaakt.
Vond het erg lekker.
Heb in plaats van verse ingevroren spinazie gebruikt en in plaats van knoflook heb ik uien meegefruit.
Reshma

Reshma zegt:
Moet nou die schaal in de de oven op bakplaat of op het rooster in de oven?
Wendy

Wendy zegt:
Ik heb door de puree wat verse rozemarijn gedaan heerlijk!
k_lotterman

k_lotterman zegt:
Lijkt me erg lekker, maar ik zal er inderdaad wat gehakt in doen!
Iris

Iris zegt:
Oeehh lijkt me erg lekker, op de champignons na! Ga het met de tomaatblokjes proberen. Ben benieuwd!
34mariska

34mariska zegt:
moet ik me natuurlijk wel inloggen anders komt het niet goed!! :D
34mariska

34mariska zegt:
Dag Addie, gewoon shoppen op internet..:)
Lize, ik bedoel Champignons geen scampi's haha..foutje! Maar dat lusten ze trouwens ook niet..
Lize Lorent

Lize Lorent zegt:
Mariska: misschien kan je gewone garnalen gebruiken ipv scampi's?
addie

addie zegt:
Hoi mariska, wat ontzettend leuk dat poesje. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
groetjes, Addie.