Recept
« Terug naar recepten
Aardappelschotel met spinazie
PT40M
Aardappelschotel met spinazie
Een heerlijk aardappelschotel met spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Aardappelschotel met spinazie te bereiden
1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat drogen. Pureer met de melk, het ei en de helft van de boter. Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
2. Spoel de spinazie. Laat ze slinken in het aanhangende water. Doe er de knoflook bij en kruid met peper en zout.
3. Bak de champginons kort op een hevig vuur, in de rest van de boter.
4. Schep de spinazie en de champignons in laagjes in een ovenschaal. Dek af met de puree. Strijk de bovenkant glad.
5. Zet 15 minuten in een hete oven van 175°C.
2. Spoel de spinazie. Laat ze slinken in het aanhangende water. Doe er de knoflook bij en kruid met peper en zout.
3. Bak de champginons kort op een hevig vuur, in de rest van de boter.
4. Schep de spinazie en de champignons in laagjes in een ovenschaal. Dek af met de puree. Strijk de bovenkant glad.
5. Zet 15 minuten in een hete oven van 175°C.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
biancie zegt:
ze hebben zitten smullen ook de kinderen
Syta zegt:
Ik heb wilde spinazie gebruikt en als gratineerlaagje, gemalen pizzakaas van Appie Happie !
rangvi zegt:
Mandy zegt:
Ik heb nog extra ingrediënten toegevoegd:
- Ui
- Gehakt
- Feta kaas
- Bovenop de puree, paneermeel voor een lekker korstje!
:p
frans zegt:
Vond het erg lekker.
Heb in plaats van verse ingevroren spinazie gebruikt en in plaats van knoflook heb ik uien meegefruit.
Iris zegt:
34mariska zegt:
Lize, ik bedoel Champignons geen scampi's haha..foutje! Maar dat lusten ze trouwens ook niet..
wouros zegt:
Gerrie van Rossum
Kookjij