KookJij

Aardappelsoep met mosselen

Een heerlijk aardappelsoep met mosselen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelsoep met mosselen te bereiden

1. Spoel de mosselen en boen de schelpen schoon. Spoel nog twee keer in koud water. Verwijder de schelpen die kapot zijn.
2. Breng de wijn in een ruime pan aan de kook en doe er de mosselen bij. Laat 6 minuten koken, tot alle schelpen open zijn. Giet af.
3. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Pel de sjalot en de knoflook en hak fijn. Spoel de courgettes en snij in dunne plakjes.
4. Stoof de aardappel, sjalot en knoflook in het olie glazig. Overgiet met de bouillon. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen.
5. Voeg er de plakjes courgette en de kerstomaatjes aan toe en laat nog 5 à 10 minuten koken. Voeg de mosselen en de peterselie toe aan de soep, laat even doorwarmen en breng op smaak met peper en zout. Serveer met geroosterd brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst