Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsoep met pompoenfrietjes
PT40M
Aardappelsoep met pompoenfrietjes
Een heerlijk aardappelsoep met pompoenfrietjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsoep met pompoenfrietjes te bereiden
1. Snij 200g van de pompoen in fijne staafjes, de rest in stukken. Fruit de sjalotsnippers in een likje olijfolie. Doe er de bouillon en het kruidentuiltje bij, en de aardappelen en pompoen in stukken. Laat 15 minuten zacht koken onder deksel.
2. Neem het kruidentuiltje weg. Pureer de soep met de staafmixer. Kruid naar smaak bij met peper uit de molen en zout. Verwarm opnieuw tot tegen de kook aan.
3. Stoom of kook de pompoenstaafjes 5 minuten. Laat ze goed uitlekken. Verwarm in een koekenpan de honing met de boter. Bak de pompoenstaafjes in 1 minuut. Strooi er de sesamzaadjes bij en schep voorzichtig om.
4. Verdeel de hete soep over kopjes of kommetjes. Schep er een portie pompoenfrietjes bij. Serveer meteen.
2. Neem het kruidentuiltje weg. Pureer de soep met de staafmixer. Kruid naar smaak bij met peper uit de molen en zout. Verwarm opnieuw tot tegen de kook aan.
3. Stoom of kook de pompoenstaafjes 5 minuten. Laat ze goed uitlekken. Verwarm in een koekenpan de honing met de boter. Bak de pompoenstaafjes in 1 minuut. Strooi er de sesamzaadjes bij en schep voorzichtig om.
4. Verdeel de hete soep over kopjes of kommetjes. Schep er een portie pompoenfrietjes bij. Serveer meteen.
Murel zegt: