Recept
« Terug naar recepten
Aardappeltartaar met langoustines
PT45M
Aardappeltartaar met langoustines
Een heerlijk aardappeltartaar met langoustines recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappeltartaar met langoustines te bereiden
Schil de aardappelen en snij ze in miniblokjes. Snij de boontjes in stukjes. Kook ze beide beetgaar en laat ze schrikken in koud water.
Blancheer de bloemkoolroosjes kort.
Snipper de sjalot, hak de bieslook. meng met de mayonaise en de room. Schep er de aardappelen en boontjes door en kruid met peper en zout.
Snij de langoustines overlangs in, verwijder het maagje en darmkanaal. Pel en snipper de knoflook en fruit 'm in boter. Bak er dan de langoustines in: eerst op de zijkant, dan op de andere kant. Kruid ze met peper en zout.
Schep op elk bord (met een dresseerring) een rondje aardappeltartaar. Leg er de langoustines bij en werk af met bloemkoolroosjes en waterkers.
Blancheer de bloemkoolroosjes kort.
Snipper de sjalot, hak de bieslook. meng met de mayonaise en de room. Schep er de aardappelen en boontjes door en kruid met peper en zout.
Snij de langoustines overlangs in, verwijder het maagje en darmkanaal. Pel en snipper de knoflook en fruit 'm in boter. Bak er dan de langoustines in: eerst op de zijkant, dan op de andere kant. Kruid ze met peper en zout.
Schep op elk bord (met een dresseerring) een rondje aardappeltartaar. Leg er de langoustines bij en werk af met bloemkoolroosjes en waterkers.