Het is wel wat snijwerk, maar het resultaat is leuk en apart.
Zorg wel dat de ingrediënten voor de "aardbeitjes" fijngesneden zijn.
Geef ze als hapjes of als voorgerecht. Als voorgerecht is het leuk als je iedereen een apart klein schaaltje met saus geeft.
Recept
« Terug naar recepten
Aardbeigarnalen (zie opm)
PT13M
Aardbeigarnalen (zie opm)
Een heerlijk aardbeigarnalen (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
13 min
Personen:
3 a 4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Vis en Schaaldieren Judith Ferguson 1986
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeigarnalen (zie opm) te bereiden
De garnaaltjes fijnhakken.
Meng ze dan heel goed met kastanjepuree + wijn + uitje + gember + eiwit + maïzena + zout. Laat ze ong. een half uur koud en stevig worden.
Maak dan balletjes van in de vorm van een aardbei.
Rol ze door de fijngemalen ham (goed aandrukken) en frituur ze ± 3 minuten in olie van 190°C.
Laat ze even uitlekken op keukenpapier en rol ze dan door sesamzaad. Steek een toefje peterselie als kroontje aan de bovenkant.
Leg ze op bordjes of schaal.
Je kunt je eigen saus bijgeven of anders de hoisinsaus: de hoisin mengen met honing, azijn, water en sesamolie. Apart serveren bij de balletjes.
Meng ze dan heel goed met kastanjepuree + wijn + uitje + gember + eiwit + maïzena + zout. Laat ze ong. een half uur koud en stevig worden.
Maak dan balletjes van in de vorm van een aardbei.
Rol ze door de fijngemalen ham (goed aandrukken) en frituur ze ± 3 minuten in olie van 190°C.
Laat ze even uitlekken op keukenpapier en rol ze dan door sesamzaad. Steek een toefje peterselie als kroontje aan de bovenkant.
Leg ze op bordjes of schaal.
Je kunt je eigen saus bijgeven of anders de hoisinsaus: de hoisin mengen met honing, azijn, water en sesamolie. Apart serveren bij de balletjes.