Recept
« Terug naar recepten
Acht-schattensoep
PT40M
Acht-schattensoep
Een heerlijk acht-schattensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Acht-schattensoep te bereiden
Maak de paddestoelen schoon en week ze.
Vul de pot gevogeltefond aan tot 1 liter en breng dit aan de kook.
Voeg de in dunne repen gesneden kipfilet, de in dunne repen gesneden varkensschnitzel en de garnalen toe en breng dit al roerend weer aan de kook.
Voeg dan de in reepjes gesneden bamboescheuten, de spinazieblaadjes, de in blokjes gesneden tahoe en de sojasaus toe.
Klop de eieren los en roer ze bij de soep.
Bind de soep eventueel ietsje bij met het losgeroerd aardappelzetmeel of de maïzena.
Roer een flinke draai peper, wat zout en gesnipperd bosuigroen door de soep en serveer met kroepoek.
Vul de pot gevogeltefond aan tot 1 liter en breng dit aan de kook.
Voeg de in dunne repen gesneden kipfilet, de in dunne repen gesneden varkensschnitzel en de garnalen toe en breng dit al roerend weer aan de kook.
Voeg dan de in reepjes gesneden bamboescheuten, de spinazieblaadjes, de in blokjes gesneden tahoe en de sojasaus toe.
Klop de eieren los en roer ze bij de soep.
Bind de soep eventueel ietsje bij met het losgeroerd aardappelzetmeel of de maïzena.
Roer een flinke draai peper, wat zout en gesnipperd bosuigroen door de soep en serveer met kroepoek.
Brian zegt: