Recept
« Terug naar recepten
Ajam Setan en Sarang Boeroeng (Duivelse Kip en Vogel
PT60M
Ajam Setan en Sarang Boeroeng (Duivelse Kip en Vogel
Een heerlijk ajam setan en sarang boeroeng (duivelse kip en vogel recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ajam Setan en Sarang Boeroeng (Duivelse Kip en Vogel te bereiden
Ajam Setan
Stamp in een vijzel de kruiden, evenals het bouillonblok fijn. Doe de boter in de pan en bak hier de drumsticks, samen met de kruiden halfgaar. Voeg vervolgens water toe en laat langzaam inkoken. Doe het in een schaal en zet weg.
Sarang Boeroeng
Was de taugé en verwijder de groene vliesjes, snij de prij in dunne ringen, hak de selderijblaadjes en ontdoe de garnalen van ongerechheden. Maak een beslag van bloem, maizena, eieren, zout en peper. Voeg de groente en garnalen aan het beslag toe. Doe in een koekepan een laagje olie, verwarm dit, leg hierin een kleine metalen ring en vul deze met de beslagmassa. Druk zodra het braden begint op deze massa en zodra de onderkant goudbruin is, omkeren en ook bakken tot goudbruin en knapperig. Zet weg in een schaal.
Serveren:
Ajam Setan
Verwarm kort voor het uitserveren in de oven.
Sarang Boeroeng
Kort voor het uitserveren in een hete oven verwarmen.
Stamp in een vijzel de kruiden, evenals het bouillonblok fijn. Doe de boter in de pan en bak hier de drumsticks, samen met de kruiden halfgaar. Voeg vervolgens water toe en laat langzaam inkoken. Doe het in een schaal en zet weg.
Sarang Boeroeng
Was de taugé en verwijder de groene vliesjes, snij de prij in dunne ringen, hak de selderijblaadjes en ontdoe de garnalen van ongerechheden. Maak een beslag van bloem, maizena, eieren, zout en peper. Voeg de groente en garnalen aan het beslag toe. Doe in een koekepan een laagje olie, verwarm dit, leg hierin een kleine metalen ring en vul deze met de beslagmassa. Druk zodra het braden begint op deze massa en zodra de onderkant goudbruin is, omkeren en ook bakken tot goudbruin en knapperig. Zet weg in een schaal.
Serveren:
Ajam Setan
Verwarm kort voor het uitserveren in de oven.
Sarang Boeroeng
Kort voor het uitserveren in een hete oven verwarmen.
marie1 zegt:
grt Marie:p