Recept
« Terug naar recepten
Amuses
PT60M
Amuses
Er zijn een aantal manieren om de kunsten van de kok in een restaurant aan te prijzen en aan te tonen.Een manier is het aanbieden van prachtige en lekkere amuses.
Bereiding
Hoe Amuses te bereiden
HAM-VENKEL :
*In een anti-aanbakpan de ui,knoflook aanbakken in een roomboter - olie mengsel gedurende 5 minuten en dan de venkel er bij doen.Zo nu en dan roeren en gaar laten smoren.
*Afblussen met de pastis en daarna flink peperen
*Zout zal niet erg nodig zijn gezien de ham die wordt gebruikt
*Nu van de ham 8 kruisjes maken en op het kruispunt de venkelpreu leggen
*De 4 "benen" van het ham-kruis naar boven vouwen en als het ware een beursje / tasje maken en dicht steken met een houtje of als je handig genoeg bent dichtknopen met een stengeltje bieslook
#*
HEILBOT FILET :
*Maak van de met (M) gemerkte ingredienten een marinade
*Marineer de vis 1 uur in de marinade
*stukje vis steken tussen 2 plakjes radijs en versieren met courgette sliertje,bladpeterselie en foreleitjes
#*
AUBERGINE TARTAAR OP TOASTJE :
*Van tartaar (= aubergine uitruimsel),komijn,citroensap,olie en pezo een smeuige smeerbare pasta maken en die op kleine toastjes smeren.Versieren met mengsel van gehakte koriander.basilicum/peterselie
#***
IRISH COFFEE van BISQUE
-Vul kleine hoge glazen eerst met een scheutje whisky,daarop een een flinke slok bisque.Glaasje vol doen met de half stijf geslagen room.Voorzichtig want de room moet er als een band opliggen.Je moet de bique dus drinken door de laag room heen.
Dus:5 -10 cc whiskey,50 cc bisque en 15 cc room.
*In een anti-aanbakpan de ui,knoflook aanbakken in een roomboter - olie mengsel gedurende 5 minuten en dan de venkel er bij doen.Zo nu en dan roeren en gaar laten smoren.
*Afblussen met de pastis en daarna flink peperen
*Zout zal niet erg nodig zijn gezien de ham die wordt gebruikt
*Nu van de ham 8 kruisjes maken en op het kruispunt de venkelpreu leggen
*De 4 "benen" van het ham-kruis naar boven vouwen en als het ware een beursje / tasje maken en dicht steken met een houtje of als je handig genoeg bent dichtknopen met een stengeltje bieslook
#*
HEILBOT FILET :
*Maak van de met (M) gemerkte ingredienten een marinade
*Marineer de vis 1 uur in de marinade
*stukje vis steken tussen 2 plakjes radijs en versieren met courgette sliertje,bladpeterselie en foreleitjes
#*
AUBERGINE TARTAAR OP TOASTJE :
*Van tartaar (= aubergine uitruimsel),komijn,citroensap,olie en pezo een smeuige smeerbare pasta maken en die op kleine toastjes smeren.Versieren met mengsel van gehakte koriander.basilicum/peterselie
#***
IRISH COFFEE van BISQUE
-Vul kleine hoge glazen eerst met een scheutje whisky,daarop een een flinke slok bisque.Glaasje vol doen met de half stijf geslagen room.Voorzichtig want de room moet er als een band opliggen.Je moet de bique dus drinken door de laag room heen.
Dus:5 -10 cc whiskey,50 cc bisque en 15 cc room.