Recept
« Terug naar recepten
Ananasvelouté met garnalen
PT25M
Ananasvelouté met garnalen
Een heerlijk ananasvelouté met garnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ananasvelouté met garnalen te bereiden
Fruit de grofgesneden ui met de olie in een kookpot op heel zacht vuur.
Snij, ondertussen, de ananas in 4, verwijder het harde kerndeel, schil de 4 stukken en snij het vruchtvlees (ong 475 g) in blokjes.
Snij ook de banaan en de geschilde appel in kleine blokjes.
Bestrooi de ui met kerriepoeder, roer 1 min, voeg het fruit toe.
Stoof 5 min.
Voeg 1 liter warm water en de verkruimelde bouillonblokjes toe.
Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. zachtjes koken.
Laat 5 min. rusten. Hak intussen de amandelen grof.
Mix de soep fijn, roer er de kokosmelk door en verwarm nog even tot tegen kookpunt.
Haal van het vuur, voeg de garnalen toe en breng op smaak met peper en zout.
Dien onmiddellijk op bestrooid met amandelen en fijngesneden koriander.
Serveer met in de oven opgewarmd naanbrood.
Snij, ondertussen, de ananas in 4, verwijder het harde kerndeel, schil de 4 stukken en snij het vruchtvlees (ong 475 g) in blokjes.
Snij ook de banaan en de geschilde appel in kleine blokjes.
Bestrooi de ui met kerriepoeder, roer 1 min, voeg het fruit toe.
Stoof 5 min.
Voeg 1 liter warm water en de verkruimelde bouillonblokjes toe.
Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. zachtjes koken.
Laat 5 min. rusten. Hak intussen de amandelen grof.
Mix de soep fijn, roer er de kokosmelk door en verwarm nog even tot tegen kookpunt.
Haal van het vuur, voeg de garnalen toe en breng op smaak met peper en zout.
Dien onmiddellijk op bestrooid met amandelen en fijngesneden koriander.
Serveer met in de oven opgewarmd naanbrood.