Recept
« Terug naar recepten
Andijviestamppot met olijven en ham
PT30M
Andijviestamppot met olijven en ham
Een heerlijk andijviestamppot met olijven en ham recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Stamppot
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
460 kCal energie
11 Gram eiwit
26 Gram vet
46 Gram koolhydraten
11 Gram eiwit
26 Gram vet
46 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Allerhande 01 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Andijviestamppot met olijven en ham te bereiden
Schil de aardappelen.
Snijd ze in gelijke stukken en kook ze met het takje rozemarijn in 20 minuten in water met zout gaar.
Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Laat op een warmhoudplaatje op laag vuur 2 minuten drogen.
Verwijder de rozemarijn.
Pureer de aardappelen met de pureestamper of -knijper.
Roer met een houten lepel de knoflook en olie erdoor. Voeg zoveel kookvocht toe tot de puree dik vloeibaar en glad is.
Schep om met de andijvie, olijven en ham.
Lekker met rookworst.
Snijd ze in gelijke stukken en kook ze met het takje rozemarijn in 20 minuten in water met zout gaar.
Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Laat op een warmhoudplaatje op laag vuur 2 minuten drogen.
Verwijder de rozemarijn.
Pureer de aardappelen met de pureestamper of -knijper.
Roer met een houten lepel de knoflook en olie erdoor. Voeg zoveel kookvocht toe tot de puree dik vloeibaar en glad is.
Schep om met de andijvie, olijven en ham.
Lekker met rookworst.