Recept
« Terug naar recepten
Angel cupcakes
PT25M
Angel cupcakes
Een heerlijk angel cupcakes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
24 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Cupcakes elke dag feest - Alisa Morov
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Angel cupcakes te bereiden
Cupcakes:
Maak de lichte cupcakes zoals beschreven staat bij het recept: 'lichte cupcakes' bij mijn recepten.
creme:
Doe de boter en de helft van de suiker in een grote kom.
Klop ongeveer 30 seconden met een electrische handmixer en voeg dan de slagroom en vanille-essence toe.
Klop ongeveer 4 minuten op middelhoge snelheid tot het mengsel romig en glad is.
Voeg al kloppend geleidelijk de overgebleven suiker toe en klop ongeveer 1 minuut na elke toevoeging.
Voeg al kloppend geleidelijk de kleurstof toe tot je de gewenste kleur hebt.
Ga door met kloppen tot het glazuur de gewenste consistentie heeft en gemakkelijk smaarbaar is.
Controleer dor het glazuur op de achterkant van een houten lepel uit te strijken.
Garneren:
Vul een spuitzak met een stervormig mondstuk met de vanillecreme en spuit er toefjes van op de cupcakes.
Garneer tot slot desgewenst met roze suikerpillen.
Zet de cupcakes voor het serveren in de koelkast, zodat het glazuur stevig kan worden.
Maak de lichte cupcakes zoals beschreven staat bij het recept: 'lichte cupcakes' bij mijn recepten.
creme:
Doe de boter en de helft van de suiker in een grote kom.
Klop ongeveer 30 seconden met een electrische handmixer en voeg dan de slagroom en vanille-essence toe.
Klop ongeveer 4 minuten op middelhoge snelheid tot het mengsel romig en glad is.
Voeg al kloppend geleidelijk de overgebleven suiker toe en klop ongeveer 1 minuut na elke toevoeging.
Voeg al kloppend geleidelijk de kleurstof toe tot je de gewenste kleur hebt.
Ga door met kloppen tot het glazuur de gewenste consistentie heeft en gemakkelijk smaarbaar is.
Controleer dor het glazuur op de achterkant van een houten lepel uit te strijken.
Garneren:
Vul een spuitzak met een stervormig mondstuk met de vanillecreme en spuit er toefjes van op de cupcakes.
Garneer tot slot desgewenst met roze suikerpillen.
Zet de cupcakes voor het serveren in de koelkast, zodat het glazuur stevig kan worden.