KookJij

Appel cranberry taart

Een heerlijk appel cranberry taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appel cranberry taart te bereiden

Maak van de bovenste ingredienten een deeg door eerst in een kom de bloem en de suiker en de boter door de vingers te wrijven totdat boter verdeeld is in het mengsel. Voeg dan het 2/3 ei toe en kneed een deeg die je inpakt in folie en wegzet in de koelkast.
Schil de appels haal ze door de foodprocessor met salademes en doe dat ook met de cranberrys. Voeg hierbij de suiker en roer kaneel en suiker erdoor.
Pak een springvorm van 24 cm ø. Rol 1/3 van het deeg uit voor de bodem 1/3 voor de randen.
Doe 2 el paneermeel op de bodem van de vorm en giet het appel-cranberry-mengsel erin. Maakt glad.
Maak van 1/3 deel deeg wat stroken en leg ze erop.
Kwast ei op het deeg.
Doe wat abrikozenjam in de gedeelten waar geen deeg ligt.
Bak de taart ca. 60 minuten op 175ºC. Eventueel afdekken de laatste 20 minuten met zilverfolie.
Je eet deze taart het best met slagroom of vanillevla of custardpudding of rijstpudding erbij om met de friszure smaak te combineren. Het deeg wordt een hele lekkere buitenlaag niet te hard, gewoon precies goed

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sofie

sofie zegt:
Ik ga het zometeen proberen,
is het heel erg moeilijk want ik ben nu 14.
Jodien

Jodien zegt:
Lijkt me lekker! Ik ga het misschien een keer proberen! :)