Recept
« Terug naar recepten
Appel-kruimelplaattaart
PT65M
Appel-kruimelplaattaart
Een heerlijk appel-kruimelplaattaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Gebak
- > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel-kruimelplaattaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker romig en zacht, klop er één voor een de eieren door, spatel de gezeefde bloem ,bakpoeder en zout door dit mengsel . De bakplaat beleggen met bakpapier en de rand invetten.
Het deeg hierop uitstrijken en de geschilde appels in vieren op het deeg verdelen. Maak een kruimeldeeg door de koude boter héél klein te snijden in de bloem met suiker en vervolgens tussen de vingers te verkruimelen. Strooi dit over de appels en tot slot de geschaafde amandelen. In het midden van de oven bakken ongeveer 40 - 50 minuten controleer even met een sateprikker als die er droog uitkomt is de plaattaart klaar.
Het deeg hierop uitstrijken en de geschilde appels in vieren op het deeg verdelen. Maak een kruimeldeeg door de koude boter héél klein te snijden in de bloem met suiker en vervolgens tussen de vingers te verkruimelen. Strooi dit over de appels en tot slot de geschaafde amandelen. In het midden van de oven bakken ongeveer 40 - 50 minuten controleer even met een sateprikker als die er droog uitkomt is de plaattaart klaar.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit recept is makkelijk als je veel gasten hebt je kunt er veel vierkanten uitsnijden en is ook erg lekker mét of zonder slagroom.De boter is natuurlijk roomboter maar mag ook margarine zijn.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Doriet Janssen zegt:
lekkerbekske zegt:
De smaak zou niet hetzelfde zijn, want de kruimels met de amandelen bovenop geven dit gerecht een unieke smaak, omdat die dan min of meer geroosterd worden.
lekkerbekske zegt:
Kruimeltaart, of zoals men in zuid Limburg zegt 'kroemelvlaai', is een van m`n favorieten. Zelfs hier in zuid-west Ontario is die populair, althans in onze familie- en vriendenkring.Als ik kruimelvlaai maak, zet ik die altijd op het laatst even onder het gloeiende boven element, maar let dan goed op, dat het niet verbrandt.