Recept
« Terug naar recepten
Armeluis-koek
PT30M
Armeluis-koek
Een heerlijk armeluis-koek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijn Oma
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Armeluis-koek te bereiden
Was en boen de aardappelen en kook ze in de schil gaar.
Giet ze af en laat ze afkoelen en ontdoe ze van schil.
Breek de eieren in een kom en klop ze met de melk los.
Zeef de bloem in de andere kom. Doe er 2 thl. zout bij, maak een kuiltje en giet daar het eiermengsel in .
Voeg hier de peper zout en nootmuskaat aan toe, en werk vanuit het midden al kloppend tot een glad beslag.
Snijd de aardappelen in 1/2 cm dunne plakjes.
Laat 25 gr boter in de koekepan heet worden en doe een kwart van de aardappelschijfjes in de pan en bak ze aan beide zijden bruin.
Giet zoveel beslag over de aardappels dat het 1cm dik is en bak het aan beide zijden bruin.
Houd de pannenkoek warm op een bord geplaatst op een pan met matig kokend water en leg er een bord op.
Herhaal alles totdat het op is.
Serveer ze met de gehakte peterselie.
Kropsla wassen, nerf eruit halen en de blaadjes scheuren.
Eieren, tomatenschijfjes en de uitjes op de sla doen met de slasaus, peper wat azijn en suiker. Hussel alles onder elkaar.
Dien dit samen met de pannenkoeken op.
Giet ze af en laat ze afkoelen en ontdoe ze van schil.
Breek de eieren in een kom en klop ze met de melk los.
Zeef de bloem in de andere kom. Doe er 2 thl. zout bij, maak een kuiltje en giet daar het eiermengsel in .
Voeg hier de peper zout en nootmuskaat aan toe, en werk vanuit het midden al kloppend tot een glad beslag.
Snijd de aardappelen in 1/2 cm dunne plakjes.
Laat 25 gr boter in de koekepan heet worden en doe een kwart van de aardappelschijfjes in de pan en bak ze aan beide zijden bruin.
Giet zoveel beslag over de aardappels dat het 1cm dik is en bak het aan beide zijden bruin.
Houd de pannenkoek warm op een bord geplaatst op een pan met matig kokend water en leg er een bord op.
Herhaal alles totdat het op is.
Serveer ze met de gehakte peterselie.
Kropsla wassen, nerf eruit halen en de blaadjes scheuren.
Eieren, tomatenschijfjes en de uitjes op de sla doen met de slasaus, peper wat azijn en suiker. Hussel alles onder elkaar.
Dien dit samen met de pannenkoeken op.
Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)
Mijn Oma maakte dit vaak van restjes, zeker als er plotseling meeeters kwamen, gauw de tuin in eieren van de kippen, zo had ze altijd voor iedereen genoeg te eten..
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Carmen zegt:
Maar de rest ging al beter toch? Groetjes Carmen
derbyke zegt:
Tof gerechtje :);):p
Carmen zegt:
Krijg er zo.... nog meer plezier in.
Groetjes Carmen.