Recept
« Terug naar recepten
Asperge soep alla Monique
PT60M
Asperge soep alla Monique
Gewoon een heerlijk fris soepje!
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperge soep alla Monique te bereiden
- Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af
- Maak de uien schoon en snijd ze in blokjes
- Doe de boter in een soeppan en fruit hierin de uien, kipkluifjes en paprikapoeder
- Doe de afval van de asperges erbij en de bouillonblokjes bak een minuutje mee
- Voeg de 2 liter water toe en breng aan de kook, wanneer het kookt het vuur zacht zetten en met een deksel op de pan een half uurtje laten trekken
- Zeef de bouillon, haal de kip eruit en dep droog
- De rest goed uitdrukken zodat je alle vocht eruit krijgt (geeft een betere smaak aan de bouillon)
- Bestrooi de kip met de kipkruiden en bak ze in een voorverwamde oven van 200c totdat ze knapperig zijn
- Schil de aardappel en snij in kleine blokjes en voeg toe aan de bouillon samen met de in stukjes gesneden asperges
- Laat dit 20 minuten koken en schep de helft van de aspergestukjes eruit (als het goed is vind je geen aardappel meer)
- Pureer de soep met een staafmixer en breng terug aan de kook op middel vuur
- Voeg de stukjes asperges, de in kleine blokjes gesneden smac en de fijngehakte peterselie en de kookroom toe en warm nog even goed door
- Proef en breng op smaak met peper/ zout
- Garneer af met waterkers
- Serveer met de kipkluifjes en vers stokbrood
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Ik was zelf aan het kweken geslagen met de waterkers en peterselie en heb het eens geprobeerd in deze soep, aangezien we echte vleeseters zijn heb ik de kipkluifjes erbij gedaan, lekkere gezonde bouillon en wat te kluiven bij de soep!