Recept
« Terug naar recepten
Asperges gewikkeld in serranoham met tapenade
PT30M
Asperges gewikkeld in serranoham met tapenade
Een heerlijk asperges gewikkeld in serranoham met tapenade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges gewikkeld in serranoham met tapenade te bereiden
Kook de asperges in enkele minuten beetgaar in water met daarin een schepje bouillonpoeder,1 klontje roomboter,scheutje olijfolie en een klein schepje suiker.De asperges vervolgens in dit kookvocht af laten koelen.Voor de tapenade:Bak in een koekenpan de pijnboompitjes in olijfolie.Als ze een beetje bruin zijn,de zongedroogde tomaten,2 eetlepels gesneden bieslook,de kastanjechampignons(gesneden),de gehakte olijven,8 van de blaadjes basilicum en wat peper en zout toevoegen.Dit geheel nog ongeveer 5 minuten laten bakken.daarna in de blender vermengen en dan af laten koelen.Leg de plakken serranoham op een snijplank en smeer ze royaal in met de tapenade.Snijd van de asperges de bovenste 10 centimeter af en draai deze aspergepunten per 2 in de ham.Voor het sausje van de aspergesalade neemt u een kopje van het kookvocht van de asperges.Vermeng dit met 6 eetlepels olijfolie,4 fijngesneden blaadjes basilicum,2 eetlepels gesneden bieslook en wat peper en zout.voor de aspergesalade snijdt u de reststukken van de asperges in kleine stukjes en mengt u ze met wat ijsbergsla.breng de salade op smaak met het sausje.Serveer op deze salade de in ham gedraaide asperges en maak het geheel af door bovenop enkele lange sprieten bieslook te leggen.
José Benoit zegt: