KookJij

Asperges in papillot met gerookte ham

het moet niet altijd ' a la flamande' zijn
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges in papillot met gerookte ham te bereiden

Stoom de gekuiste asperges gedurende 20 minuten.
Verhit 15 gr. boter, fruit hierin de fijn gesnipperde sjalot, voeg azijn en wijn toe en laat het geheel inkoken tot 2/3, voeg room toe en laat 1 minuut inkoken, werk de saus op met klontjes boter. Hak de kruiden fijn en voeg deze bij de saus, breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de asperges in 2 parten en rol deze in de zwarte woud ham, leg op de alu folie, maak een schuitje en verdeel de saus over de pakketjes, sluit deze volledig en zet ze in een voorverwarmde oven van 220° gedurende 15 minuten. Dien op met gestoomde aardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst