Recept
« Terug naar recepten
Asperges in papillot met gerookte ham
PT45M
Asperges in papillot met gerookte ham
het moet niet altijd ' a la flamande' zijn
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges in papillot met gerookte ham te bereiden
Stoom de gekuiste asperges gedurende 20 minuten.
Verhit 15 gr. boter, fruit hierin de fijn gesnipperde sjalot, voeg azijn en wijn toe en laat het geheel inkoken tot 2/3, voeg room toe en laat 1 minuut inkoken, werk de saus op met klontjes boter. Hak de kruiden fijn en voeg deze bij de saus, breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de asperges in 2 parten en rol deze in de zwarte woud ham, leg op de alu folie, maak een schuitje en verdeel de saus over de pakketjes, sluit deze volledig en zet ze in een voorverwarmde oven van 220° gedurende 15 minuten. Dien op met gestoomde aardappelen.
Verhit 15 gr. boter, fruit hierin de fijn gesnipperde sjalot, voeg azijn en wijn toe en laat het geheel inkoken tot 2/3, voeg room toe en laat 1 minuut inkoken, werk de saus op met klontjes boter. Hak de kruiden fijn en voeg deze bij de saus, breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de asperges in 2 parten en rol deze in de zwarte woud ham, leg op de alu folie, maak een schuitje en verdeel de saus over de pakketjes, sluit deze volledig en zet ze in een voorverwarmde oven van 220° gedurende 15 minuten. Dien op met gestoomde aardappelen.