Recept
« Terug naar recepten
Asperges met tagliatelle en garnalen
PT15M
Asperges met tagliatelle en garnalen
Een heerlijk asperges met tagliatelle en garnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
paule neyrat
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met tagliatelle en garnalen te bereiden
Schil de asperges en was ze. Snij de stelen af op 8 cm vanaf de punt. Bewaar de rest van de stelen voor soep. Pel de garnalen. Pel en snipper de sjalot. Spoel de sla schoon en droog ze. Kook de asperges beetgaar in licht gezouten water. Haal de asperges met een schuimspaan uit het water en laat ze goed uitlekken. Doe de tagliatelle in het kokende water van de asperges. Schud of roer ze los. Laat 6 tot 8 minuten koken en giet af. Verhit de olie in een braadpan en stoof de sjalot in twee minuten glazig. Voeg de garnalen toe en roer goed. Doe er na 1 tot 2 minuten de asperges bij en de azijn. Wacht tot al de azijn verdampt is. Giet de tagliatelle af. Roer voorzichtig. Warm ze op een zacht vuur twee tot drie minuten op. Doe de sla erbij. Roer alles voorzichtig dooreen. Giet de inhoud van de pan op een schotel. Bestrooi met enkele korrels grof zeezout en kruid stevig met peper uit de molen.