Recept
« Terug naar recepten
Aspergesoep met kip en bosui
PT35M
Aspergesoep met kip en bosui
Een heerlijk aspergesoep met kip en bosui recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergesoep met kip en bosui te bereiden
Kook de aspergestukjes gaar in circa 10 minuten in 3/4 l water waaraan het kippenbouillontablet is toegevoegd. Zeef het kookvocht en houd de groente apart.
Bereiden:
Smelt de boter in een soeppan en roer de bloem erdoor. Laat de roux onder af en toe roeren op een lage stand 2 minuten garen, zonder het mengsel te laten kleuren. Schenk 1/4 deel van het aspergekookvocht bij de roux. Roer goed en kook het mengsel totdat het glad gebonden is. Voeg al roerende de rest van het kookvocht toe. Meng de aspergestukjes, bosui en kipfilet erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep met daarop een eetlepel crème fraîche.
Bereiden:
Smelt de boter in een soeppan en roer de bloem erdoor. Laat de roux onder af en toe roeren op een lage stand 2 minuten garen, zonder het mengsel te laten kleuren. Schenk 1/4 deel van het aspergekookvocht bij de roux. Roer goed en kook het mengsel totdat het glad gebonden is. Voeg al roerende de rest van het kookvocht toe. Meng de aspergestukjes, bosui en kipfilet erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep met daarop een eetlepel crème fraîche.