KookJij

Australian pie

Een heerlijk australian pie recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Australie
Keuken: Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Australian pie te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Gooi alle ingrediënten behalve het bladerdeeg en de ketchup door elkaar in een braadpan. Bak alles zo'n 30 minuten op een laag vuur. Druk in elk bakvormpje een plak bladerdeeg vul het vervolgens met het vleesmengsel. Bak de meat pies zo'n 15-20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Serveer ze met ketchup.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ch

ch zegt:
mmmmm
ik heb het vandaag gemaakt
hij is goed gelukt
voor mijn presentatie
ik ben 12 jaar en kan het!!!!!!!!

Yeeeeee
e. bijlholt

e. bijlholt zegt:
ik ga het zeker uitproberen, bedankt:p
e. bijlholt

e. bijlholt zegt:
Het is heerlijk.
chairy

chairy zegt:
MMMMM
Lekker voor mijn presentatie.
Jos

Jos zegt:
Bodempje 1 kilo bloem 500 Margarine.iets zout dit goed door elkaar mengen kneden met hand of machine als je aan het deeg trek moet het net zo dun uitgetrokken kunnen worden dat je er bijna door heen kan kijken een soort vlies lijkt het dan ,afgedekt laten rusten voor ongeveer 10 min dan uit rollen over de vormen in slaan met een bolletje deeg. vullen
en deksel erop van bladerdeeg afstrijken met melk of ei en klaar.
Marjan Bakx

Marjan Bakx zegt:
Hallo Marijke, Lijk mij dat Anny wel degelijk gelijk heeft over de deksel. Maar in Australië wordt de bodem van een ander deeg gemaakt dan bladerdeeg. Of hij wordt eerst voorgebakken met een doek er over met een steunvulling. Maar in Australië eten we die dingen daar net als jullie saucijzebroodjes hier. Maar dan zijn de pies lekkerder.
Groeten Marjan
e bijlholt

e bijlholt zegt:
Heb meedere soorten pie gegeten en ik vond de pie met rabarber en kerrie kip en chiliconcarne het lekkerst en de pavlova taart wodrt ook in australiegegeten, er is een piewinkel in australie die heeft meer als 300 soorten maar ik weet niet meer waar die zit. groetjes Herman.
Smokey

Smokey zegt:
Heerlijk en echt Aussie!!! Een opmerking het wordt ook in Kiwiland zo gegeten:)
robinmusch

robinmusch zegt:
Ik ga het vanavond uitproberen, ben benieuwd! Gr Robin
anny

anny zegt:
hallo Marijke,
Als er een deksel van deeg op moet heb je toch 16 velletjes bladerdeeg nodig of zie ik dat verkeerd.
gr anny,,,,
thomas

thomas zegt:
mensen heel lkkr recept. Ik heb nog wel een lekkere variatie: vervang het rundergehakt voor sojagehakt;)
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Ja de deksel is ook van bladerdeeg.
anny

anny zegt:
hallo marijke,
komt er ook een delsel van bladerdeeg op?
gr.anny,,,,
jos

jos zegt:
was heerlijk heb er 50 gemaakt (feestje) met 10 man op in 4uur
Yolanda

Yolanda zegt:
Erg lekker,twaalf pasteitjes gemaakt, waren binnen een uur op. (5 man).