Recept
« Terug naar recepten
Ayam betawi
PT45M
Ayam betawi
Een heerlijk ayam betawi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Loch
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Lonny
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ayam betawi te bereiden
Snijd de kipfilet in kleine dunne plakjes.
Meng de bloem met de knoflook poeder, de witte peper en wat zout naar smaak.
Haal de plakjes kip door het bloem mengsel en zeef deze daarna om de overtallige bloemmengsel te verwijderen.
Verhit wat olie in een wajan en frituur hierin de plakjes kipfilet goudbruin.
Houd de kip apart.
Pel de sjalotjes en snijd deze fijn.
Pel de knoflook en maal deze fijn in een cobek.
Verhit ongeveer 3 eetlepels olie in een wajan, fruit hierin de sjalotjes en de knoflook ongeveer 2 minuten.
Doe de trasi, de ketumbar, de sambal, de gula Jawa en de ketjap manis erbij.
Roer alles goed door elkaar totdat er een dikke saus is ontstaan.
Doe de gebakken kipfilet en het limo-sap erbij en schep alles goed om.
Meng de bloem met de knoflook poeder, de witte peper en wat zout naar smaak.
Haal de plakjes kip door het bloem mengsel en zeef deze daarna om de overtallige bloemmengsel te verwijderen.
Verhit wat olie in een wajan en frituur hierin de plakjes kipfilet goudbruin.
Houd de kip apart.
Pel de sjalotjes en snijd deze fijn.
Pel de knoflook en maal deze fijn in een cobek.
Verhit ongeveer 3 eetlepels olie in een wajan, fruit hierin de sjalotjes en de knoflook ongeveer 2 minuten.
Doe de trasi, de ketumbar, de sambal, de gula Jawa en de ketjap manis erbij.
Roer alles goed door elkaar totdat er een dikke saus is ontstaan.
Doe de gebakken kipfilet en het limo-sap erbij en schep alles goed om.
Yvonne zegt:
Een limoen kan ook, maar dan wel een halve, dat is voldoende.
yvonne